Menu

Kontakt

Holstebro Musikskole
Bisgårdmark 16,
7500 Holstebro

Tlf.: 9742 4600
Email: musik@holstebromusikskole.dk

CVR: 26360927
EAN: 579 800 462 2278

Sociale medier

Merchandise

Bestil merchandise

Hvis du vil slippe for omkostninger til fragt, kan du vælge fragtmetoden “afhentes i butik”, hvilket betyder, at det bliver leveret på Holstebro Musikskole.

Nye bevægelser i musikskolen

Beskrivelse

Musikskolens souschef Linda Kaul Steffensen deltager i flere paneldebatter om nye bevægelser i musikskolen

Linda Kaul Steffensen, der også er studieleder på De Jyske Musikkonservatoriums uddannelse i Holstebro ‘Rytmisk Musik og Samskabelse’, lider ingen kontordød dette efterår. 

Hun skal nemlig ud at være en aktiv og fremtrædende del af nationale og europæiske debatter om musikskolens (nye) rolle.

København

D. 27. september med deltagelse i ‘Dialog- og Netværksmøde – Mangfoldige arenaer for børn og unge’, som er arrangeret af Danske Musik- og Kulturskoler og foregår i København. Under titlen ‘Vejen til et kunstnerisk ressourcecenter’ skal Linda fortælle om, hvordan vi i musik- og kulturskolerne anvender projekter som laboratorier for at afprøve nye måder at styrke adgang og deltagelse for endnu flere børn og unge. Vores virkelighed er nemlig at musik- og kulturskolernes rolle i lokalsamfundet er under stor forandring. 

Roskilde

D. 28.-29. september går turen videre til deltagelse i paneldebat på Grasp Festival – en vidensfestival og konference i Roskilde, der udfolder aktuel og vigtig viden om bæredygtig forandring på tværs af discipliner. Her skal Linda sammen med blandt andre Jens Christian Nielsen fra Kulturens Analyseinstitut og Kim Boeskov fra Rytmisk Musikkonservatorium diskutere: ‘Kan kulturlivets fællesskaber styrke unges mentale sundhed?

Wien

D. 6.-7. oktober hedder destinationen Wien til den europæiske konference ‘European Music School Symposium’. Under titlen ‘Music Schools and Their Ecosystems: Building Sustainable Futures’ deltager Linda i paneldebat om ‘Cultural participation from an ecosystemic perspective: Views and practices from three European music and art school systems’ med blandt andre Kim Boeskov og musikprofessorer fra Tyskland og Østrig. Konferencen foregår på University of Music and Performing Arts Vienna.

Som musikere og kulturaktørere skal vi træde i karakter og udøve kunstnerisk medborgerskab!,” fortæller Linda Kaul Steffensen.

“Ja, vi kan skabe musik. Vi kan skabe kunstneriske oplevelser. Men vi arbejder også med dannelse. Og derfor må vi bringe vores kompetencer i spil i interaktion med det omkringliggende samfund,” fortsætter hun.

Vi må vende os mod omverdenen, for vores samfund står overfor massive udfordringer. Hvis vi vil opretholde velfærd, løfte folkesundheden, hjælpe socialt udsatte, imødegå unges mistrivsel eller håndtere klimakrisen, så kræver det noget helt andet af os alle og som samfund. Vi skal skabe nye løsninger og bæredygtige forandringer og det må nødvendigvis foregå på tværs af discipliner. 

Som musikskole er vi stolte over – og samtidig mener vi at det er enormt vigtigt – at operere både lokalt, i vores kulturregion, nationalt og i europæisk kontekst. 

God debat!