Menu

Kontakt

Holstebro Musikskole
Bisgårdmark 16,
7500 Holstebro

Tlf.: 9742 4600
Email: musik@holstebromusikskole.dk

CVR: 26360927
EAN: 579 800 462 2278

Sociale medier

Merchandise

Bestil merchandise

Hvis du vil slippe for omkostninger til fragt, kan du vælge fragtmetoden “afhentes i butik”, hvilket betyder, at det bliver leveret på Holstebro Musikskole.

Genklange

Beskrivelse

Klassisk musik i børnehøjde

Siden begyndelsen af september har 3 daginstitutioner i Holstebro, Ulfborg og Vinderup haft jævnlige besøg af violinisten og musikformidleren Iben Østergaard Jensen fra Holstebro Musikskole, som på en sjov og lettilgængelig måde har introduceret børnene for den klassiske musik. 

Projektet er blevet søsat af GENKLANGE, og med udgangspunkt i den Klassiske Musikkuffert har børnene i løbet af forskellige workshops mødt klassisk musik, der forholder sig til kuffertens tema, nemlig De fire årstider. 

Børnene har lært de klassiske instrumenter at kende, oplever forskellige musikalske stemninger, synger en række sange og forberedes til de efterfølgende koncerter. Konceptet er tilpasset tilpasset børnehavernes dagligdag og det hele foregår i en blanding af leg, dialog og musik – i børnehøjde. 

Som en del af hver workshop , lærer børnene et par sange, som de så opfører ved en tilhørende koncert et par uger eftre workshoppen, akkompagneret ved koncertens musikere. Her bliver der spillet en del mere klassisk musik, så børnene kommer godt rundt i det store klassiske repetoires forskellige afkroge. 

Se en video fra koncerten på vore YouTube-kanal.

Mere om Foreningen GENKLANGE

Siden 2013 har GENKLANGE tilbudt klassiske koncerter for børn i aldersgruppen 3 til 8 år. DENKLANGE blev dannet af Gabriella Meinert-Medici, som er pædagogisk og daglig leder. I 2016 blev Gabriella Merinert-Medici tildelt P2s pris “Årets Ildsjæl.”

Læs mere GENKLANGE her

“Ved at lytte til klassisk musik får børnene en bedre lytteevne, koncentration og selvdisciplin samt et bedre sprog.”

University of London’s Institute of Education, 2021